Ερώτηση για την Κατάργηση του Γ.Ν. Ρεθύμνου

logo erwthseis.JPG

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Α’ Αθηνών του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδο αναφορικά με το μείζον θέμα της κατάργησης του Γ. Νοσοκομείου Ρεθύμνης.

Συγκεκριμένα η ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:

Θέμα: Απαράδεκτη απόφαση για την κατάργηση του Γ. Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Σας, αποφασίζεται η συγχώνευση μιας σειράς νοσοκομείων μεταξύ των οποίων και το ΓΝ Ρεθύμνου το οποίο συγχωνεύεται με το ΓΝ Χανίων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ΓΝ Ρεθύμνου ήταν εδώ και χρόνια το πλέον υποχρηματοδοτούμενο Νοσοκομείο της χώρας! Το ΓΝ Ρεθύμνου εξυπηρετεί 35.000 κατοίκους του Ρεθύμνου καθώς και πλέον των 90.000 κατοίκων ολόκληρου του νομού, και πλήθος τουριστών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Επιπλέον το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που διαθέτει Πανεπιστήμιο, Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, και είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Εκ των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι είναι στην κυριολεξία αδύνατον οι κάτοικοι ενός ολόκληρου νομού να εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο στα Χάνια το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιόμετρων.

Ερωτάσθε,

Α) Ποιος και με βάση ποια μελέτη και ποια κριτήρια εισηγήθηκε την κατάργηση του ΓΝ Ρεθύμνου;

Β) Προτίθεστε να αναθεωρήσετε την συγκεκριμένη σας απόφαση η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη καταδικαστικό πλήγμα για την κοινωνία του Ρεθύμνου;

Μπορείτε για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 – 3614415

Εκ του Γραφείου Τύπου του Βουλευτή Α’ Αθηνών Θάνου Πλεύρη

Λέξεις κλειδιά:

Πρόσφατα σχόλια

Για την Πατρίδα...


Κατεβάστε το...

Δραστηριότητες

« Μάιος 2012
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Είσοδος

Επισκεφθείτε...